torsdag 25. februar 2010

Stanley & Sons



The Hansen Family har en blog det er verd å følge med på.
Her fant jeg også noe fint som jeg hadde glemt.
Brooklyn-basert firma som syr forklér og bag'er av gamle militærtekstiler. Noen av de er veldig fine. Forklé er et bra gavetips til gutta synes jeg, mens bag'ene er perfekte handlenett!
Ingen er like og alle er sydd for hånd.

Er du i New York kan godsakene kjøpes på
Save Khaki United (SKU)
254 Broome St.

Michael Johansson



Har vært litt stille fra meg et par dager nå.
Jobber som en gal for å nå en deadline. Nyt arbeidene til Michal Johansson så lenge.
Jeg digger absolutt alt. Monocromt og kompakt-maksimalistisk.
Jeg lurer på hva han kunne få til i kjellerboden min?

mandag 22. februar 2010

Down Memory Lane





Disse bildene fikk hjertet mitt til å banke litt fortere. Plutselig veltet barndomsminnene på. De er supersøte og fine gaver til jevngamle venner. Ikke så altfor dyre heller. I LOVE IT.

fredag 19. februar 2010

Black is beautiful



Jeg elsker denne sofen fra svenske Raun. Den heter Bllack Raven og er rett og slett perfekt. Ikke er den så dyr heller. Sammen med lysekronen fra Neoline (også svensk) kan det ikke bli tøffere for meg. Må ha hus hvor jeg har plass til dette!

Resirk & rethink





I helgen skal det ryddes og styles. Er på sparebluss så her må vi skape noe fint av det vi har. Gamle møbler og bilder skal hentes opp fra kjelleren og bli til noe fint i kombinasjon med noen nye småting og et par malingsstrøk. Det blir spennende å se om vi klarer det? Disse bildene blir min inspirasjon. Gleder meg.

tirsdag 16. februar 2010

Size matters





Sjekk disse visittkortene. Mini-format skal spare papirutgifter og miljø.
Veldig god idé tatt ut på en morsom måte. Knall kommunikasjon synes jeg.

mandag 15. februar 2010

Monocle shop



Denne lampen fra Monocle Shop må jeg ha. Skal klemmes på en dertil egnet hylle eller nattbord og nytes! Er det bare meg eller er alt fra Monocle superfint?

Wood on Wood


Så lenge jeg kan huske har jeg simpelten elsket trestrukturer. Det ser så naturlig kult ut og blir alltid smellvakkert. Selv om jeg har lekt med trestrukturer siden jeg gikk på skolen (tidlig 90-tallet) har jeg ikke klart å bruke effekten i et eneste betalt oppdrag. Jeg gir meg ikke i denne bransjen før jeg har en jobb med trestruktur i mappa mi. Mens jeg venter på at dette skal skje nyter jeg bl.a. Happys kompromissløse jobb for Arctic Paper: Wood on Wood.

søndag 14. februar 2010

Bunad-chic





For noen fantastisk fete slips. Norsk tradisjon på en ny og tøff måte. Umiddelbart skal jeg innrømme at jeg rynket litt på nesene. Kan så fort bli feil, it's a fine line rett og slett. Må tilsettes tøff type med smal dress. Da blir det super cool. Slipsene er håndbroderte og montert av Bunadssøm AS i Tronheim og kun den reneste ull er benyttet. Det gir tidløse slips som varer.
Kan kjøpes på

tirsdag 9. februar 2010

Humlegården Apartment






En vanvittig kul leilighet i Stockholm, laget av Tham & Videgård Arkitekter. Den multifargede parketten er inspirert av Humlegården, en park som ligger rett utenfor vinduene til leiligheten. Fargene går fra vår, sommer til glødende høst og mørk vinter. Jeg elsker hvordan fargene løper gjennom leiligheten og ender opp i sort ved peisen. Overlegent.

mandag 8. februar 2010

Swedish Hasbeens


Tjolahoppsa sa! We love Sweden.

WOOL AND THE GANG


Wool and the gang ramlet jeg over på nettet her om dagen.
Det var kjærlighet ved første blikk.
Utrolig kult konsept og ekstremt bra packaging!
Litt i overkant dyrt, men det hindret meg ikke fra å brenne av 1400,- på 2 strikkepakker.
Kjærlighet gjør blind.

søndag 7. februar 2010

lørdag 6. februar 2010

Glove Story



Glove Love er en fantastisk fin idé. Folk redder votter og hansker fra et ensomt liv på gaten og sender dem inn til Do the green thing i London som finner en passende partner til hansken, syr på noen merkelapper og selger paret for kun 5 pund. Jeg har nettopp kjøpt en gjeng som skal brukes til meg selv og som gaver. Forundringspakke er på vei, for jeg aner ikke hva jeg får : )



Hjemmekontoret. Født: 6. feb 2010

Alle blogger virker det som. Alle har så mye å melde. Tenker de virkelig at dette er interessant for andre enn dem selv og sine nærmeste? Jeg for min del har ingenting på hjertet. Ingenting jeg vil si. Ingenting som kan finnes interessant for andre enn meg selv. Så slo det meg; jeg trenger jo ikke skrive for andre enn meg selv. Det trenger ikke være noe jeg skal skrive ned i forventning til at andre skal lese det. Jeg kan rett og slett skrive til meg selv. Da kan jeg bruke dette som en notatbok jeg alltid kan ha tilgjengelig. Hvor enn jeg måtte befinne meg. Jeg kan notere ned en tanke eller en idé? Jeg kan lagre bilder av fine ting som jeg ønsker å ta vare på. Jeg kan lagre nettadresser. Jeg kan få system på alle lapper, notater, bilder og tanker jeg pr idag ikke har noe sted å lagre. Jeg kan få ryddet. Å rydde er bra. Det blir orden av slikt.
2010 skal være starten på noe bra; ro og orden. Orden i lappe-kaoset mitt og samtidig ro til å skrive. Må bli bra det. Jeg gleder meg. (skal innrømme at jeg fikk litt Carrie Bradshaw- og Julia&Julie-vibber nå.
Arkivskapet er åpnet!